Historien bag HGP.

Det Danske Handicap Grand Prix (HGP) har været afholdt i 22 år i forskellige dele af landet. I 1996 kunne bandet ”Stråmændene” hive sejren hjem, som de første vindere af dansk Handicap Grand Prix.

Målet med arrangementet har fra starten været at mødes på tværs af regionerne, lave en fest hvor borgeren er i centrum, og under konkurrerende forhold, give deltagerne en chance for at fremføre eget musik foran et veloplagt publikum.

Grand Prixet har udviklet sig meget siden det første arrangement blev afholdt, og bandene er blevet mere selvstændige i deres performances, og i dag er reglerne skruet sådan sammen, at personaledelen højest må udgøre 25% af medlemmerne i bandet. Handicap Grand Prix samler efterhånden hvert år imellem 500 – 700 handicappede og primært udviklingshæmmede, som overværer konkurrencen imellem de 10 udvalgte melodier, der fremføres af nogle meget entusiastiske musikere og sangere.

Der er ikke afsat nogen økonomiske midler eller andet, så derfor er HGP meget afhængige af fondsmidler og donationer fra sponsorer mv.


Vinderene af HGP 2018, Sunshineband fra Kulturhuset Vasac Slagelse.

Se Sunshineband live... klik her.

I 2018 vandt Slagelse-bandet ”Sunshineband” HGP – Melodi Grand Prix for handicappede, i Faxe. Det betyder at Slagelse i år skal være vært for arrangementet.

Det tilstræbes hvert eneste år, at HGP holder sig tro overfor det ordinære Melodi Grand prix, både i forhold til selve regelsættet men også i forhold til fokus på fest og glæde. Derfor forsøger vi i Slagelse også i år at lave et brag af en fest for de fremmødte, og ikke mindst for de 7 finalister.